marți, 7 februarie 2017

Da, si eu pot sa ajut

         S-au adunat atât de multe de scris pe blog , invers proporțional cu timpul liber. Sunt mămică dulce de doi baietei si se pare ca aceasta imi consuma 98% din timp.
         Ce ma aduce iar aicea? O datorie de suflet.  Vreau sa sprijin si eu acțiunea "Da, si eu pot!". Cu o donație minima de 5 lei puteti ajuta acest proiect , astfel cativa copii din Romania, care suferă de diabet tip 1, pot beneficia gratuit de monitorizarea continuă a glicemiei.
Aceasta monitorizare continua scade considerabil pana spre zero riscul de a scădea mult prea mult glicemia in timpul somnului micuților.  Acest sistem  atentioneaza prin alarme in orice moment al zilei asupra modificărilor periculoase ale glicemiei. Iar beneficiile nu se opresc aici. Unul dintre ele este ca medicul diabetolog  poate urmari mult mai clar evolutia glicemiilor pacientului . Părinții pot vedea de la  serviciu care sunt glicemiile copilului de la grădinița si pot atentiona educatoarea  când copilul se afla in pragul unei hipoglicemii severe. S.a.
         Se poate astfel interveni la timp scăzând riscul de evenimente neplăcute,  dar si de complicații ale diabetului care se pot dezvolta in timp . Va mulțumesc si va imbratisez cu drag.
          www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/da-si-eu-pot
         

2 comentarii:

  1. Draga Betica, ti-am citit o parte consistenta (nu toata inca) a blogului, m-a cucerit si fermecat in acelasi timp, pentru ca am realizat ca ai si umor, si talent literar incontestabil, pe linga sfaturile excelente, izvorite din experienta traita de tine.
    Da, si eu am diabet insulino-dependent de 15 ani, am o virsta ceva mai inaintata, avind fiica de aceeasi virsta cu tine, dar trebuie sa recunosc faptul ca, spre deosebire de mine, ai abordat problema diabetului cu o mai mare atentie, scrupulozitate si seriozitate. Nu imi e usor sa recunosc asta, dar mult timp am functionat ca o masinarie, nu m-am gindit sa aprofundez, sa caut, sa stabilesc legaturi, asa cum ai facut tu, in special din cauza starii depresive in care intrasem. De curind, m-am decis sa caut raspunsuri mai detaliate despre diabet 1 pe net, in afara cartilor ce imi umplu biblioteca. Asa am dat de blogul tau, un regal ! Mi-am comandat azi ace la site-ul indicat de cineva de pe acest blog, asa ca am inceput cu dreptul . Iti multumesc nu numai ca existi, ci si ca ai dat nastere unor copilasi, pe care sigur ii vei creste minunat ! Iti doresc un viitor luminos, cu valori glicemice excelente !

    RăspundețiȘtergere