duminică, 3 august 2014

Sterg praful de pe blog

              Sunt foarte obosita si scriu pe blog doar ca sa sterg praful de pe el. As vrea sa scriu un review la Dexcom dar mi-e prea somn.
              In ultima vreme am avut glicemii destul de mari pe baza de stres si de cateva zile ma bucur de glicemii foarte bune. 
             Am fost miercuri la o consultatie la doamna doctor Mihaela Vlaiculescu si am prins elan. Consultatia m-a impresionat foarte mult pentru ca ma putut discuta in liniste si am primit raspunsurile cautate.
            Am de obtinut glicemii bune luna aceasta pentru a rezolva misterul unei glicate mai mari decat indica media aritmetica a glicemiilor din ultimele luni. Desi aritmetic ar trebui sa am glicata 5,9 eu o am 7,4...mister mare. Singura explicatie ar fi ca am stat ore bune pe glicemii peste 200 si chiar daca media zilei a fost 140 in acea perioada, m-am glicat. Nu imi place deloc aceasta situatie pentru ca sotul meu si cu mine ne mai dorim un bebe...
             Solutia salvatoare  pentru a scapa de hiperglicemii a venit uitandu-ma pe geam. Intr-o dimineata de acum trei zile m-am trezit pe la 6  si m-am apucat de lucru. Dupa un timp m-am uitat pe fereastra si am vazut un nene care pedala la bicicleta de fitness din micul parculet de copii de vis- a -vis de blocul nostru. Mi s-a aprins becul. M-am echipat si m-am dus de am lucrat la cele trei aparate de fitness cam 20 minute, pana au venit cei de la spatiu verde sa faca curat in parc , facand astfel praf si miros de motorina arsa de la suflanta de frunze.
             Ei , acele minute de sport m-au inveselit si mi-au dat un tonus foarte bun toata ziua , in care, in sfarsit nu am mai avut hiperglicemii dupa atata vreme de chin. Si pana in ziua de astazi bune au ramas glicemiile. (3 zile) 
             In a doua zi am facut cam 30 minute, insa mi-a crescut glicemia pe moment la 170 apoi a mers bine toata ziua. Cred ca a fost din cauza dezhidratarii, pentru ca nu am mai baut apa inainte de exercitii .
             Sunt in continuare incantata de Dexcom. Sunt la al treilea senzor, mai precis in a 42-a zi. Dupa ce in a 5-a zi m-a stresat cu semne de intrebare persistente, incat putin a fost sa nu il scot, insa i-am dat restart si a fost bine. In a 33-a zi mi-a dat semne de intrebare in perioada cu placinta dinaintea dublei calibrari de (re)start. Tocmai am umezit plasturele cu alcool izopropilic pentru a scoate senzorul, cand baz-baz mi-a cerut calibrarea. I-am dat si a mai mers impecabil inca o saptamana. Ei, acum ca l-am laudat  sper sa mai mearga. Nu sunt zgarcita, dar daca merge perfect de ce sa il scot...
            Am marit doza de Lantus la 13 u pentru ca nu mai ieseam la capat cu hiperglicemiile. Astazi cred ca am fost de 12, dar m-am descurcat si cu 13u, fara hipoglicemii urate, doar de bun simt . Cred ca voi ramane cu aceeasi doza si maine. Ramane loc pentru fructe :-) La inceputul anului aveam 9-10 u de Lantus.
            Postarea aceasta ar fi mers pe Jurnal de diabet, dar acum o las aici.
          Glicemii bune tuturor si o vara frumoasa in continuare!
            
              

Un comentariu:

  1. In seara asta 4.08.2014 după o zi care nu prea m-am simțit foarte bine ( 5 testări toată ziua) am intrat pe net și am dat peste acest blog și câteva postări care le-am citit mi-au prins bine am învățat mai multe lucruri dar am și uitat din ele. Menționez ca sunt diabetic tip 1 din noiembrie 2010 și 19 ani. În ultimi 4 ani mi-am format viata.
    Oricum felicitări pentru acest blog am citit doar o parte din el și cu siguranță o să le prindă bine la toți diabeticii ce ai scris tu aici!!

    RăspundețiȘtergere