joi, 13 februarie 2014

Hibernez. Diabeticale

          Pentru ca nu am facut lucrul acesta toata iarna, m-am apucat de o luna incoace sa dorm la greu. Odata cu puiul meu. Si m-am odihnit bine si pe blog am scris mai putin, in consecinta. 
         Preocuparile  mele de diabet sunt centrate pe mancare cu indice glicemic mic.
             Desi nu prea am inteles eu ce-i aceea, caut sa mananc mese care sa elibereze treptat carbohidratii si ceea ce este mai greu, sa incerc sa imi pastrez numarul de carbohidrati pe care este bine sa ii am la o masa. Inca mai alaptez, asa ca trebuie sa ma alimentez in continuare bine. Dupa ce voi intarca copilul, cat de curand, voi mai taia din carbohidrati pentru a nu ma ingrasa .
             Nu tin de obicei diete, dar nici nu doresc sa ma ingras aiurea, cum am patit in sarcina in primul trimestru cand am fost pusa la ingrasat...Aveam 49,5 kg inainte. Acum ma mentin pe fix 57,5 kg de multe luni de zile si nici nu doresc sa mai schimb ceva, ma simt bine cu greutatea aceasta si imi vin si hainele de dinainte.
            Am nimerit bine combinatiile, asa ca glicemiile sunt minunate, cu mici exceptii cand mai cigulesc te miri ce mi se nazare sau ceva stres ad-hoc.  Imi plac enorm dulciurile de orice fel si fructele, ce mai : IUBESC CARBOHIDRATII- recunosc...
            Nu prea mai stiu ce sunt acelea hipoglicemii si nici nu doresc sa stiu...Media glicemiilor pe o luna 136 fara hipoglicemii mari.
         In cinstea acestori lucruri am deschis astazi un nou blog, Diabeticale  despre ce mai mananc eu, in care vreau sa postez unele din acele retete  si combinatii dupa care am avut glicemii bune si alte aspecte de bucatareala pentru diabet. Nu sunt o mare bucatareasa . Ma intereseaza in special mancarurile simple, gustoase si care se prepara rapid, din lipsa de timp. Si mai ales care imi aduc glicemii bune.
         Blogul se adreseaza in special celor cu tipul 1 de diabet, pentru ca nu are mari restrictii in ce priveste grasimile. Oricum nici ele nu sunt in cantitati mari. 
        Cam atat. Este deja dimineata. Adormisem cu postarea nefinalizata si acum o slefuiesc repede cat baietelul meu mai sta cu tati si asteapta sa fie schimbat de scutec.

Un comentariu: