duminică, 8 decembrie 2013

Daca pleci...anunta-ma sau o zi fara diabet...

      Daca vreodata ar fi sa plece diabetul l-as ruga sa ma anunte mai intai, ca sa nu fac insulina...Astazi se pare ca diabetul si-a luat liber, dar nu m-am putut bucura de aceasta datorita a doua hipoglicemii majore, adica sub 40mg/dl.
     Ziua a inceput cu bucluc de dimineata cand am injectat Lantusul si a iesit ceva sange, ceea ce m-a speriat sa nu fi nimerit iar un vas de sange si sa fac hipoglicemie urata. Dar nu a fost asa, lucrurile au decurs normal, altfel ar fi scazut in 15min. 
      Dupa ora 11am simtit vag senzatie de hipoglicemie, testez si 44. Dupa ce iau zahar din destul am 36. Termin zaharul din cutiuta, adica 95g in total si ...53. Mai beau 150ml Fanta de portocale si: 97.
Inainte de masa de pranz vin cu 99... Imi fac 4u de NovoRapid si mananc cam 90CH la care se adauga jumatate de ciocolata Milka cu lapte, cam 50g mancata prin metoda un pic si inca un pic si o bomboana de pom de 16g...
     Pe la ora 17 imi iau un test dupa ce ma tot vaitam mamei mele ca ma simt de parca as merge cu vaporul si: 34. Il chem pe sot sa imi aduca borcanul cu zahar si apa. Iau repede zahar direct din recipient cu lingurita cu varf, nici nu mai numar.Cred ca vreo 50CH. Si beau cate o gura de apa. Dupa 7 minute testez  ca sa vad ce fel de hipoglicemie este, vitezomana sau nu: 31! ma panichez, iau acelasi tratament, sotul zice ca ajunge,, eu continui. Dupa 5 minute testez iar ca sa vad daca mai iau: 44 mai iau vreo doua -trei lingurite si beau apa. Dupa 5 minute 78, ma linistesc dar ma simt tare rau. Am avut sentimentul ca am vazut moartea cu ochii. Mai incolo 144, neasteptat de putin dupa aproximativ 100g de zahar.
           Nu am avut reactie de contrareglare. Nu am transpirat, nu mi-au tremurat mainile...
            La masa de seara am facut 2,5u de Novo in loc de 4, pentru 80CH.   134 dupa masa...
           Se pare ca azi nu as fi avut nevoie de (atata) insulina. Dar maine ce voi face?...vom vedea. Aceasta e dificil de stabilit. Mai precaut este sa fac mai putin Lantus si sa tatonez putin cu rapidele. Oricum voi scadea cu 2u Lantusul.
          Dupa a doua hipoglicemie am adus vorba de glucagon si de cat de periculos ar fi sa cad in coma la noi in Romania. Oare ar veni o salvare la timp?
           Din cate am inteles la noi in tara nu se gaseste nici macar de cumparat.
           Ce as face o zi fara diabet? As   (supra) trata hipoglicemii majore. Asta daca nu ma anunta ca pleaca...

2 comentarii:

  1. nu mi s-a intamplat pana acum..am avut si eu hipo nasolae de 33, 35.38, dar niciodata de la insulina lenta! cred ca ai tras o sperietura pe cinste..eu ma duc la aerobic de doua ori pe saptamana si nici noaptea in somn dupa efortul sustinut de la sala, nu patesc asa ceva..:( imi pare rau! sa faca oare lantusul injectat intr-un vas atat de urat? am mai citit posturile tale cu experiente similare si citesc fara sa-mi pot da seama cum se intampla. la mine in familie si fratele meu are diabet, tot de tip 1 si foloseste lantus..nici el nu s-a intalnit cu asa ceva..doctorii ce spun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieri doar m-am speriat sa nu intre iar in sange Lantusul dar nu a fost asa, ar fi scazut glicemia in cateva minute. O singura data am patit precum am povestit intr-o postare mai veche ca in cateva minute sa ajung la 24. De obicei hipoglicemiile pe care le am sunt pe rapida sau cel mult pe ambele impreuna sau daca aman prea mult masa de pranz. Ieri au fost cauze necunoscute, banuiesc o eroare de tehnica, am dat Lantusul din graba pe 11u si l-am intors iar la 10 cate imi trebuiau. Sa fi injectat penul 11?

      Ștergere