duminică, 11 mai 2014

A venit Dexcom G4

             Saptamana aceasta un mare vis al meu a devenit realitate: am CGM, Dexcom G4. A venit marti , receiverul si transmiterul apoi senzorii a doua zi. Vineri seara am inceput sa port senzorul. Sunt absolut incantata de sistem.
             Efortul financiar a fost mare, dar nu se mai putea fara CGM. Teama hipoglicemiilor pe care de mult timp nu le mai pot percepe ma macina prea mult. Si de ar fi fost doar atat, riscul de a face hipoglicemie fara sa simt era cat se poate de concret si dovedit, prin neplacute situatii in care nu am simtit glicemii foarte mici.
             Si pentru ca ne mai dorim un copil chiar nu avem de ce sa ne para rau ca am luat acest gadget pentru diabet, acesta fiind principalul motiv pentru care l-am cumparat.
             Ei bine, sunt mai incantata de el fata de cum ma asteptam. Iata cateva motive:

  • nu m-a durut absolut de loc inserarea senzorului. E foarte bine gandit. Harponul amenintator de unica folosinta cu care se insereaza senzorul doar pare fioros (si ce ditamai acul ascunde in interior, l-a studiat sotul meu)
  • nici nu simt ca-l am pe brat , caci acolo l-am plantat, ( multumesc Ioanei si sotului ei, care mi l-a inserat)  
  • acuratetea a fost neasteptat de buna chiar din primele ore ,20 mg/dl diferenta fata de glucometru   -ce-i drept l-am calibrat de mai multe ori, daca tot am testat si cu glucometrul  
  • display-ul e prietenos si usor de urmarit
  • si nu in ultimul rand, chiar aduce comfortul enorm al eliberarii de o mare grija, a se citi teama: aceea a hipoglicemiilor, si de ce nu grija de a urmari trendurile.
  • astazi, a doua zi, chiar a fost chit pe chit cu glucometrul, hai cu 2-3 puncte diferenta, dar si glucometrul ar da fata de el insusi diferente, la testari consecutive  
  • alarmele sunt usor de sesizat , dar in acelasi timp discrete, adica beep -beeep si apoi te lasa in pace, insa m-au trezit din somn, ceea ce m-a bucurat. Am sarit la primul beeep. Se pot regla ca intensitate si ca mod de atentionare.
      Sper ca experienta sa fie placuta in continuare si sa ma tina cat mai mult senzorul. Daca se va intampla acest lucru, voi iesi mai ieftin cu Dexcom decat cu multimea de teste pe care eram nevoita sa le fac. Bine, exceptand costul initial al sistemului, care sa zicem ca s-ar amortiza numai daca m-ar tine mult timp, 3-4 ani.
     Degetele mele sunt extrem, extrem de fericite pentru ca nu mai aveau nici un peticut bun de intepat, fiind captusite cu bataturi de la multimea intepaturilor pe carre le-au suferit. Le voi intepa doar pentru calibrare, care se face de doua ori pe zi, si poate la o eventuala hipoglicemie mai serioasa pentru a fi sigura ca e asa. 
      CGM-ul nu inlocuieste glucometrul , e specializat pe trenduri. La cat de precise sunt rezultatele din a doua zi cu senzor sunt tentata sa ma bazez pe CGM si inainte de insulina.
      Scriu in graba, pentru a pregati masa de seara. Pe blogul Jurnal de diabet voi posta mai detaliat experienta mea cu Dexcom, Dex . 

6 comentarii:

  1. Draga Betica,

    Ma bucur pentru tine!!! Sa stii ca te urmaresc!!! Esti harnicuta cu scrisul!

    Cu drag Florentina

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari!sa ne tii la curent cu noutatile privind dexcomul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Betica, imi poti da o adresa de email sau un nr. de tel ca sa te intreb mai multe despre dexcom ?

    RăspundețiȘtergere