luni, 9 septembrie 2013

Problema acelor de pen

 Nu am mai scris de ceva timp. M-am framantat daca sa mai scriu. In cele din urma am uitat si parola. Apoi am avut glicemii mari mult timp datorita unor probleme de familie si iata m-am hotarat sa scriu din nou. Nici macar nu stiu daca va citi vreodata cineva ceva de pe aici, dar aceasta nu conteaza. Tocmai m-am intors din vacanta , la tara, cu peripetii care mi-au urcat glicemiile pana la 498, asta ca sa nu fie chiar 500. Am gustat si din astfel de valori pe care nu le-am mai avut vreodata sau nu stiu eu.
M-am tot gandit la blog , la denumirea pe care i-am dat-o si  nu m-am regasit, pentru ca ma aflam pe cel mai sigur drum spre complicatii.
Am revenit azi in oras si glicemiile s-au bucurat asa de tare incat au tot fost hipoglicemii: 38, 47, 61 si hiperglicemiile de rigoare: 320, 200. Se pare ca am diabet ca la carte. Probabil au pierit si ultimele celule beta. Nu sunt trista, ma bucur ca am inceput sa fiu totusi sensibila la insulina. Cand eram la tara nu isi faceau efect corectiile, mi se termina fiola de Novorapid intr-o saptamana, iar in mod normal ar fi tinut 300: 15 u pe zi=20 zile.
Ei si acum sa revin la oile noaste, adica la acele de pen. Problema este ca primesc, ca orice diabetic care face insulina, prea putine: un ac pentru o fiola de insulina. In practica inseamna un ac pentru cel putin 60 de intepaturi, iar daca numar si corectiile , vreo100. Mai cersesc de la farmacie si mai primesc cateva in plus.
A doua problema este ca nu se gasesc de vanzare, decat exceptional la un pret nesimtit, in jur de 1 leu bucata. Nu am cumparat niciodata. Doar o data am gasit, de fapt au zis ca ar putea sa aduca, si ar fi costat 1 leu...
Am cautat pe net despre acele Pic, din acestea primesc pe reteta. Aceste ace nu se vand, sunt distribuite gratuit, pe baza de reteta.
A treia problema este ca locul meu preferat pentru injectia de Novorapid este in grasimea de pe burta, adica in cele doua portiuni de 3/3 cm care s-au tabacit de la acele tocite. In alte zone ale corpului mi se absoarbe insulina prea lent si am hiperglicemii.
Pe prospectul pen-ului se recomanda ca acul sa fie schimbat la fiecare injectie, M-as multumi si cu un ac la doua zile. Cand nu este tocit nu doare deloc.

10 comentarii:

  1. si eu am problema asta. am mai facut rost de la doctorita mea. destul de amabila la capitolul asta. sunt de cumparat 5 lei 5 bucati. scump dommne diabetul asta. in de se dau ace ptr fiecare intepatura :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Prefer sa iau teste de banii astia...Am mai primit si eu de la alte persoane cu diabet.Acum am pentru o perioada. Scump tare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am dat peste blog din greseala cand cautam pe google deci nu stiu exact de unde esti dar oricum .... Eu nu am probleme de genu , la farmacie daca intreb de pret sunt care miau zis ca imi pot da gratuit ... sau la richter aveau cu 10 bani per ac ( asta a fost acum vreo jumatate de an ... am cumparat doar pentru ca aveau de 0.5 mm care imi plac mie , dar cum nu mai aduc de genu ... nu sunt la curent cu preturile ) . Eu sincer mam cam obisnuit sa folosesc un ac / fiola decat daca il indoi in capacul interior sau altceva de genu ... chiar daca am rezerva de vreo 50 de ace .

    RăspundețiȘtergere
  4. Voi intreba si eu si la alte farmacii din Bucuresti. Ce e drept nu le-am luat chiar pe toate la rand. Schimb acul cand incepe sa raneasca, cam la doua saptamani sau dupa caz, o fiola ma tine trei saptamani, fac uneori 6 intepaturi pe zi. Multumesc ptr idee. Glicemii bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna
    Se gasesc ace la farmacia Denis este situata pe Bd Octavian Goga,eu imi cumpar de acolo si pretul este de 0.78 ,nu sunt ieftine dar sa fie folosit un ac de asa multe ori nu este bine.
    Ar trebui sa facem o petitie la guvern,sa cerem mai multe chestii pentru un bolnav de diabet.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Adina! Daca ai nevoie de ace pot sa iti daruiesc eu, intre timp am primit sau cumparat. Am unele care imi prisosesc. Daca vrei lasa-mi un e-mail sa te caut. Da , nu prea e bine ca sunt putine ace. Mi-e teama ca nu va folosi petitia...Sa zicem bine mersi ca e insulina gratuita, in alte tari e cu plata sau coplata. Numai bine. Betica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua. Fetita mea de 1 an si 2 luni, de o luna, a fost diagnisoticata cu diabet. N-o voi da in subiecte emotionale. Acum avem o reala problema, asta pe langa alte probleme cauzate de diabet. Acele. Avem nevoie urgenta de ace si nu gasesc. Suntem in Bucuresti si totusi de parca am fi la capatul pamantului. Acele de pe pen-uri sunt deja tocite si plange la fiecare intepatura sau isi retrage manuta/picioru. Stiti unde gasesc? Are cineva de vanzare? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua! va pot da eu. Lasati-mi un e-mail sau un nr de telefon, va rog. Am insa de 6mm.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună, poti să dăruiești acelei fetițe care are diabet eu îmi permit să le cumpăr, oricum Îți mulțumesc.
    Descoperă Mierea dacă ești din București se pot găsi la farmacia Denis acum sunt mai ieftine 0,50 dacă îți faci card la ei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Puteti gasi aici la unpret excelent: http://www.diatest.ro

    RăspundețiȘtergere